מדריך – בין יישון בשר לעישון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

Steak it Easy

בכל הנוגע לתהליך יישון בשר לפני עלייתו על גריל גז\מעשנה, יש כלל ברזל אחד: Steak it Easy!
פילה עסיסי ומשובח, ייקח לכם כשבוע ימים. אם הדמיון שלכם נוטה יותר לכיוון האנטריקוט, תיאלצו להמתין אפילו יותר, כ- 3 שבועות לפחות.
בשר, ככל שיהיה איכותי יותר, זקוק לטיפול עדין ומסור יותר, השגחה צמודה ויחס מועדף, בדיוק כמו יחס מנעד הטעמים שתרצו לקבל ממנו בסוף התהליך.

איך מיישנים בשר

חשוב: לברר אצל הקצב מתי במדויק נעשתה השחיטה (יותר קשה לקבל את המידע בסופר).
ראשית, נעשה סדר בסוגי היישון השונים. קיימים שני סוגים. לח ויבש.
את תהליך היישון הלח מבצעים בוואקום ולשם כך דרושה שקית מיוחדת ממנה ניתן לשאוב את כל האוויר. שקית זו בטח מוכרת לכם מעולם האחסון, אך היא מתאימה מאד גם כאן. איך עושים את זה? פשוט מחברים לפתח השקית את שואב האבק ושואבים את כל האוויר מתוך השקית. את הנתח מכניסים לשקית בשלמותו עם כל הנוזלים.
האחסון היבש כולל תלייה של הבשר במקרר מיוחד ובלחות של 85%  – נתון זה חשוב במיוחד כדי שתוכלו להפוך את טעמו של הבשר לברור ומרוכז יותר. משך הזמן משתנה בין נתח לנתח. כשבוע לפילה וכ3 שבועות לפחות לסינטה ואנטריקוט.
שימו לב: המקרר הביתי אינו מתאים ליישון יבש. אל תנסו אחרת סתם תאבדו נתח בשר יקר ואיכותי.

 

מיישון לעישון

אחרי שלמדנו איך להכין את הנתחים, ניגש לעבודה.
המעשנים המתורגלים יספרו לכם שמדובר בגילוי המשול למציאת יבשת חדשה, שאפילו לא ידעתם על קיומה. שיטה זו מתווספת לצלייה, אפיה, בישול בסיר, מנגל וכל מה שאתם כבר מכירים.
בשיטה ייחודית זו, הבשר מתבשל בחום העשן ולא בחום האש. לאט כבר אמרנו?!
מה שמפתיע במיוחד בשיטה זו, זה שאולי מדובר בשיטת הבישול העתיקה ביותר בעולם, עוד בתקופת טרום המקרר. היום אנחנו כבר יודעים שמעבר לשימור המוצלח, הטעם שמתקבל הוא גולת הכותרת.

מתכון מושלם לחורף: שוק אווז ולעבודה

המתכון הבא פשוט מושלם לחורף, הוא עדין, טעמיו עמוקים, מראהו מרשים במיוחד והניחוח… גן עדן.

למשרה: 70 גר' מלח, 35 גר' סוכר, ליטר מים, עלה דפנה, גבעולי טימין, כפית מרווה קצוצה
ו- 4 יחידות שוק אווז.

לרוטב הולנדייז: 6 כפות יין לבן יבש, 4 כפות חומץ בן- יין לבן, 4 ראשי בצל ירוק פרוס דק, 4 חלמונים ו- 150 גר' חמאה.

אופן ההכנה:

מחממים בסיר מלח, סוכר ומים עד להמסה. מוסיפים את הדפנה, הטימין והמרווה ומצננים במקרר. מניחים את שוק האווז במישרה כך שתכסה אותו לגמרי. לאחר מכן, משרים למשך שלושה ימים, מסננים ותולים לייבוש במקרר ליום נוסף.
חשוב: לייבש היטב לפני העישון!
מעשנים עישון חם במשך כ- 3 שעות.

fec08547-df0c-4d8e-bba0-091d3925e172
מחכים לראות איך יצא לכם 🙂
בתיאבון!

לעוד מתכונים והדרכות:

מדריך – איך לנקות את הגריל שלך

גלה כיצד לנקות את הגריל שלך + טיפים שימושיים בוידאו. בדוגמה הזו, ננקה את הדגם – Ziggy טורבו עלית, אבל תוכלו ליישם

מדריך – לקניית בשר

אז יש לך גריל עוצמתי ויפה. אבל מה שמים עליו? בשביל למצות את המיטב מהגריל שלך צריך לצלות עליו את הבשר הנכון.

מדריך – לגריל חורף

רוח? גשם? קור? אין שום סיבה שהחורף יעצור אותך מלמנגל. גריל הגז שלך בהחלט יכול לעבוד באותה יעילות ועוצמה שבה הוא עובד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

טופס פתיחת קריאת שירות

אנא מלאו את כל השדות בטופס

דילוג לתוכן