רוח? גשם? קור? אין שום סיבה שהחורף יעצור אותך מלמנגל. גריל הגז שלך בהחלט יכול לעבוד באותה יעילות ועוצמה שבה הוא עובד בקיץ –
ואתה יכול להנות מבשר צלוי מדהים גם כשהחורף סוער. מדריך Balko נותן לך את הטיפים הכי חשובים בשביל שהגריל שלך ידלוק כל השנה.
לפני הצלייה:
- בטיחות: עם תחילת החורף, כדאי לעשות בדיקה כללית של חיבורי הגז והצינורות. תנאי מזג אוויר קשים יפגעו מאוד בציוד שהוא פגום מלכתחילה.
- לבוש: אם אתם מתכוונים לצלות בגינה ביום קר, סביר להניח שתלבשו בגדים חמים. הזהרו מפרטי לבוש רופפים שעלולים להדלק: צעיפים,
שרוולים לא צמודים וכו'. - מיקום: ייתכן שכדאי לשנות את מיקום הגריל שלך – המיקום האולטימטיבי בחורף יהיה מקום שמוגן מפני רוח, וכמובן שמוגן מפני גשם.
בחן את הגינה\מרפסת שלך בשביל למצוא את המקום המתאים ביותר. - שימון: בחורף חשוב במיוחד לשמן את רשתות הצלייה על מנת שהבשר לא יידבק.
- הדלקה: היום רוב מערכות ההצתה האוטומטיות יכולות להתמודד עם קצת רוח, אבל כדאי לשים לב שההדלקה תקינה ולא להזניח את שלב זה.
בזמן הצלייה:
- מכסה: בחורף, יותר מבקיץ, כדאי לצלות כשהמכסה סגור על מנת לשמר את החום במידת האפשר.
- תנו לגריל לעבוד: אל תתפתו לדחף להפוך את הבשר לעיתים קרובות.
- דלקות: עקב הרוח, יש סכנה גבוהה יותר להדלקות בגלל נטיפת השומן על המבערים. בשביל להמנע מכך, הימנע מצלייה בחום הגבוהה ביותר
ובחר נתחי בשר שאינם רווים בשומן. במקרה של דלקה, הזז את הבשר למקום אחר ברשת הצלייה וכבה את המבער. בשום פנים אל תשפוך מים על המבער. - עישון: תוספת של טעמי עישון יעשירו את הטעמים של הבשר שלך וייתנו ארומה ביתית ומחממת.
- רשת חימום: בחורף, רשת החימום היא נכס. במקום שהאוכל יתקרר במהרה על השולחן, שמור את הבשר המוכן על רשת החימום עד להגשה.
לאחר הצלייה:
- ניקוי: בחורף, רשת הצלייה תתקרר מהר, וכך גם שאריות האוכל שעליה יתקררו ויתקשו. אל תשתהה עם הניקוי יותר מדי –
ככל שתקפיד לנקות את הרשת סמוך לזמן הצלייה כך הניקוי יהיה קל יותר. - כיסוי: אם אין ברשותך כיסוי לגריל, מדובר בהשקעה קטנה שנותנת המון: כיסוי ישמור על הגריל מפני פגעי מזג האוויר ויקפיד שהגריל ישאר נקי מחלודה ובלאי.