מדריך – לקניית בשר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

אז יש לך גריל עוצמתי ויפה. אבל מה שמים עליו? בשביל למצות את המיטב מהגריל שלך צריך לצלות עליו את הבשר הנכון. איפה קונים? למה לשים לב בזמן הקנייה?
קפוא או טרי? אל דאגה, המדריך שלנו יספק לכם הדרכה חיונית לקניית בשר כדי שבפעם הבאה שתניחו נתח עסיסי על הגריל שלכם החוויה תהיה בלתי נשכחת.

קודם כל: איפה לקנות?

זו ההחלטה הראשונה והמשמעותית שיש לקבל – לבחור בין הסופר לבין האיטליזים הקטנים יותר. בימינו, הרבה רשתות מזון מציעות קצביות בסופר שמחזיקות בשר טרי,
דוגמאת "אדום אדום". לא צריך להרתע מזה – לעיתים קרובות ניתן למצוא בסופר קצביות עם בשר מצוין וקצבים שיידעו לעזור לכם. מצד שני, האטליזים מתמחים בבשר,
הקצבים תמיד יעניקו לכם יחס אישי, ולאורך זמן הם ילמדו להכיר את הצרכים וההרגלים שלכם. מבחינת מחיר: המחירים משתנים מאטליז לאטליז ומסופר לסופר,
אך בניגוד למה שנהוג לחשוב – האטליזים לעיתים קרובות יציעו מחירים אטראקטיבים לא פחות מהסופר. צריך להכנס ולבדוק!

קפוא או טרי?

היתרון של הבשר הקפוא הוא ברור: המחיר, שעלול להגיע ל50% ממחיר הבשר הטרי. כך או כך, צריך להבין בדיוק מה אתם קונים:

  • בשר טרי – לרוב בשר שנשחט בארץ והובא למכירה בעודו טרי. ברוב המכריע של המקרים, בשר זה יהיה בעל טעם טוב יותר מהבשר הקפוא.
  • בשר קפוא לא מעובד – בשר מחו"ל שהוקפא ללא כל עיבוד ויובא. ההקפאה מזיקה לבשר, כך שאיכותו אף פעם לא תהיה כמו זו של הבשר הטרי,
    אבל היא תהיה טובה יותר מזו של הבשר הקפוא המעובד.
  • בשר קפוא מעובד – בשר מחו"ל שהוקפא והוספו לו מים וכל מיני תוספים בשביל לשפר את המראה והנפח שלו. בשר זה פחות מומלץ כיוון שלעולם אין לדעת מה הוסף, כמה הוסף, ומה בדיוק אתם מכניסים לגוף.

הבעיה העיקרית עם סוגיית הקפוא אל מול הטרי היא שלעיתים רשתות השיווק מציגות בשר קפוא כטרי, לא מצהירות על סוג הבשר, ומבלבלות את הקונה.
לכן חשוב מאוד לשאול את הקצב באיזה בשר מדובר: טרי, קפוא, או קפוא מעובד. תמיד אפשר להבחין בין הקפוא לטרי על פי המחיר. זכותכם לדעת מה אתם קונים – תתעקשו.

טיפים לקנייה

בחרתם איפה לקנות, עכשיו צריך לבחור את הנתח הנכון. גם אם אתם סומכים על הקצב, כדאי לדעת כמה דברים בסיסים שיעזרו לכם לבצע קנייה חכמה:

  • נתח: נתחים שונים טובים למטרות שונות. בשר לאסאדו ובשר לסטייקים על הגריל הוא לא אותו בשר. חשוב להגדיר לקצב בדיוק מה אתם מתכוונים
    לעשות עם הבשר ולתת לו לייעץ לכם לגבי הנתח הנכון.
  • צבע: הצבע של הבשר מספר עליו הכל. צבעו של בשר טרי צריך להיות אדום-ארגמן, אך לא מבריק. צבע מבריק משמעותו שימוש בכימיקלים בשביל
    לייצר את הצבע באופן מלאכותי. כדאי גם לשים לב שאין לבשר כתמים חומים, בעיקר בקצוות, כי הדבר מעיד על בשר שהחל להתיישן.
  • שומן: גם צבע השומן משמעותי – שומן צהבהב מעיד על בשר מחיה בוגרת (שטובה לצלייה ארוכה), שומן לבן או בהיר על חיה צעירה (שטובה לסטייקים, לדוגמא).

לסיום, אחסון

הצורה הטובה ביותר היא לא לאחסן – לקנות את הבשר בסמוך למועד הצלייה. אם בחרתם לאחסן או להקפיא, צריך לדעת איך לעשות את זה:

  • אחסון: אחסון של כמה שעות צריך להתבצע כשהבשר עטוף בניילון נצמד באופן רופף, או בשקית שמיועדת באופן ספציפי לבשר, ותמיד בתא הקר ביותר במקרר (בדרך כלל התא התחתון ביותר).
  • הקפאה: מותר להקפיא בשר, אבל רק פעם אחת. אין להקפיא, להפשיר ולהקפיא שנית. הקפאה מתבצעת כשהבשר עטוף בניילון נצמד או בבד כלשהו (כמו מגבת מטבח, בשביל לאפשר לבשר לנשום).
  • הפשרה: הפשרה תמיד תתבצע במקרר (ולא בטמפרטורת החדר), בתא הקר ביותר. לכן יש לתכנן מראש ולתת לבשר כמה שעות טובות להפשיר.

השלב הבא הוא לאכול את הבשר, אבל בזה אנחנו בטוחים שתסתדרו לבד. אל תתפשרו על איכות הבשר – מגיע לכם, למשפחה ולאורחים שלכם את הטוב ביותר.
תנו לגריל שלכם לעשות את מה שהוא יודע לעשות הכי טוב: לצלות עבורכם בשר עם טעם עסיסי, ייחודי ובלתי נשכח.

לעוד מתכונים והדרכות:

מדריך – איך לנקות את הגריל שלך

גלה כיצד לנקות את הגריל שלך + טיפים שימושיים בוידאו. בדוגמה הזו, ננקה את הדגם – Ziggy טורבו עלית, אבל תוכלו ליישם

מדריך – לגריל חורף

רוח? גשם? קור? אין שום סיבה שהחורף יעצור אותך מלמנגל. גריל הגז שלך בהחלט יכול לעבוד באותה יעילות ועוצמה שבה הוא עובד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

טופס פתיחת קריאת שירות

אנא מלאו את כל השדות בטופס

דילוג לתוכן