מתכון – עוף בגריל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

מתכון לעוף בגריל – ארוחת הערב האהובה בישראל 

עוף הוא אחד המרכיבים המגוונים ביותר שניתן למצוא במטבח הביתי. יש שאומרים שעוף הוא בדיוק כמו לחם, סופג את כל הטעמים שתכניסו אליו, והופך למשהו אחר וחדש עם כל תיבול שונה. יכולת הגיוון הזו של העוף הופכת אותו למצרך בסיסי בכל בית בישראל (ובעולם, כמובן) ומאפשרת לנו להכין 7 ארוחות שונות, לכל יום בשבוע, עם אותו מצרך בסיסי, שיראו, ירגישו וייטעמו כשונות לחלוטין זו מזו. למרות שהמתכון הנפוץ ביותר בישראל הוא דווקא שניצל מטוגן, בואו לראות איך ניתן לקצץ את הקלוריות ואת השומן הלא בריא ולהכין עוף שהוא אפילו יותר טעים!

 

למה לבחור בצלייה בגריל?

אפשרות הצלייה על הגריל היא בין אפשרויות הבישול הבריאות ביותר שקיימות בפנינו היום. צלייה בגריל לא מצריכה תוספת של שימון, ומאפשרת לנו לגוון בתיבול, תוך כדי שהיא למעשה נועלת את הטעמים ואת המיצים בפנים ומספקת תוצר עסיסי וטעים משמעותית מאשר גריל בתנור, למשל. צלייה בגריל מאפשרת לנו להכין ארוחה שלמה במכה – לוקחים את חומר הגלם הרצוי, מצרפים אליו שיפוד של ירקות בגריל או קלח תירס מתקתק, אופים מיני-פוקצ'ה קטנה או פיתה פשוטה שהכנו לה את הבצק ממש דקות קודם לכן, ויש לנו ארוחה מלאה, טעימה ומושקעת ב-20 דקות של עבודה!

 

אז איך זה עובד?

גריל חיצוני מאפשר לנו לעבוד בטמפרטורות חום גבוהות במיוחד, הרבה יותר משהתנור הביתי שלנו יכול לספק, לכן הבשר, העוף או הדג מקבלים צריבה לוהטת ונאטמים, מה שמאפשר להם להמשיך את תהליך הבישול הפנימי, מבלי לאבד מהטעם, והכי חשוב – מהעסיסיות. אותו דבר קורה גם למאפים. בעוד שבתנור ביתי רגיל הם זקוקים לזמן רב כדי להיות מוכנים, החום העוצמתי של הגריל מאפשר להם להיות מוכנים במהירות, תוך כדי שהם עוטים על עצמם מעטה חיצוני קריספי ופציח, שממש אי אפשר להגיד לו "לא"!

שיפוד חשמלי אוניברסלי לגריל גז

 

מה יכול לעזור לתהליך?

חברת באלקו מציעה מגוון תוספות שיכולות לעזור לכם בהכנת העוף בצורה מהירה, פשוטה וטעימה יותר. מלבד המגוון הרחב של מכשירי גריל הכוללים גם גריל גז שמתחמם בשניות ולא מצריך שימוש בפחמים או בהדלקה מסובכת, תוכלו למצוא גם שיפוד מסתובב אלקטרוני שיהפוך את מלאכת הכנת העוף לעניין קליל. את העוף מלבישים על השיפוד המסתובב, בדיוק כמו שאנחנו רואים במסעדות, במחלקת האוכל המוכן בסופר או אפילו בשווארמיות, ומניחים אותו בתוך הגריל. השיפוד מבטיח משהו שקשה לוודא אותו בלעדיו – הכנה מושלמת של העוף, מכל צדדיו, מכל כיווניו והכי חשוב – מבפנים! לא עוד עוף שנשאר שעות בתנור ועדיין יוצא ורדרד ולא מוכן בחלקים העבים ביותר שלו – כיום תוכלו לאכול עוף שלם, צלוי במהירות, ללא שומן מיותר, מוכן לחלוטין ונשאר עסיסי, ע"י שימוש במתקן לצליית עוף, מה יותר טוב מזה?

 

מתקן לעוף בגריל Grand Hall

ועכשיו למתכון

כדי שתוכלו לרוץ כבר עכשיו להכין – קחו עוף שלם, נקי וטרי. בקערה נפרדת הכינו תיבול גריל ביתי משלכם – מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, כמון, כורכום ואם בא לכם, גם קצת אבקת מרק בצל בשביל הטעם. אם אוהבים אצלכם חריף, אפשר תמיד להוסיף נגיעות של צ'ילי או פלפל שאטה. סחטו חצי לימון לתוך התערבות וערבבו היטב עד שתקבלו מעין משחת תבלינים ארומטית וטעימה.  מרחו את העוף במשחת התבלינים, כך שיהיה מצופה היטב, מבחוץ ומבפנים ושלחו אותו לצלייה עד שהוא שחום, עסיסי ומוכן. לא תספיקו לחתוך את העוף והוא כבר יחטף מהשולחן ויטרף. מתכון מושלם למבוגרים ולקטנטנים כאחד!

 

 

לעוד מתכונים והדרכות:

מדריך – איך לנקות את הגריל שלך

גלה כיצד לנקות את הגריל שלך + טיפים שימושיים בוידאו. בדוגמה הזו, ננקה את הדגם – Ziggy טורבו עלית, אבל תוכלו ליישם

מדריך – לקניית בשר

אז יש לך גריל עוצמתי ויפה. אבל מה שמים עליו? בשביל למצות את המיטב מהגריל שלך צריך לצלות עליו את הבשר הנכון.

מדריך – לגריל חורף

רוח? גשם? קור? אין שום סיבה שהחורף יעצור אותך מלמנגל. גריל הגז שלך בהחלט יכול לעבוד באותה יעילות ועוצמה שבה הוא עובד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

טופס פתיחת קריאת שירות

אנא מלאו את כל השדות בטופס

דילוג לתוכן