הסלט הזה גמיש מאוד – אפשר להשתמש כמעט בכל הירקות, רק צריך לבחור את הירקות שאתם אוהבים. כאן אנחנו מציעים לך מגוון רחב לסלט עשיר בטעמים.
מרכיבים:
- 2 בצלים חתוכים לפרוסות
- 2 פלפלים (הכי טוב אדומים)
- חציל חתוך לפרוסות
- 2 קישואים חתוכים לפרוסות
- חבילת פטריות שלמות (אי אפשר לנצח את הפורטובלו, אבל גם שמפניון יעבוד)
- מיץ לימון לפי הטעם
- רבע כוס שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מכינים את הירקות על הגריל, כשמקפידים להניח את הירקות שלוקח להם יותר זמן להתבשל קודם: הבצל והפלפל קודם כל, אחר כך החציל והקישואים, ולבסוף הפטריות.
- מורחים שמן על הקישואים והחציל בזמן שהם על הגריל בשביל להוציא מהם את מירב הטעם.
- הופכים את הירוקות עד להשחמה משני הצדדים.
- את הפלפלים אפשר לקלוף בשביל מרקם רך ועסיסי. אם לא רוצים לקלוף, אפשר גם רק לחתוך לפרוסות.
- מערבבים את כל הירקות בקערה ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל, ולימון טרי.